Zonnepanelen huren en zuinig omgaan met energie

Zonnepanelen huren en zuinig omgaan met energie

1 oktober 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

We weten allemaal dat de aarde flink vervuild aan het raken is. En dat energiebronnen op beginnen te raken. Dat is niet zo mooi, want we willen natuurlijk allemaal nog lang en gelukkig blijven leven. En dat wensen we ook voor onze kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en nog verder. Maar zoals het nu gaat… wordt dat wel een probleem. Toch kun je hier zelf ook iets aan doen. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen huren. Je bent dan niet meer afhankelijk van de vervuilende industrie en wekt je eigen energie op. Zonnepanelen huren is dus goed voor het milieu.

Zonnepanelen huren of een windmolen bouwen

Er worden op dit moment heel veel windmolens gebouwd in Nederland. Want het waait hier altijd wel in ieder geval een beetje. Toch is zo’n windmolen in je achtertuin geen optie. Die dingen zijn hartstikke groot en maken flink wat lawaai. Vandaar dat ze vooral in onbewoonde gebieden geplaatst worden. Ook zijn windmolens voor een particulier over het algemeen niet te betalen. Zonnepanelen huren daarentegen kan bijna iedereen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een dak waar de zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.
Zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren bij een huurhuis

Het lijkt een beetje vreemd om zonnepanelen te huren als je in een huurhuis woont. Maar wist je dat steeds meer woningbouwverenigingen zonnepanelen huren? Ze bieden hiermee hun huurders een zogenaamd “nul op de meter-huis”. De huurders krijgen dan geen energierekening meer. En dat scheelt natuurlijk enorm. Ook bij nieuwbouw kiezen veel woningbouwverenigingen voor zonnepanelen huren. De gasleiding hoeft dan niet te worden aangelegd en de bewoners van de nieuwe huizen wekken hun eigen energie op.

Wat kan ik nog meer doen behalve zonnepanelen huren?

Zonnepanelen huren is niet het enige dat je kunt doen om mee te werken aan een beter milieu en (dus) een betere toekomst. Behalve zonnepanelen huren kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de centrale verwarming niet zo erg op te stoken, maar om een dikke trui aan te trekken. Je kunt er voor kiezen om onder je vloer te laten isoleren en vergeet ook de driedubbele ramen niet. Kies dan ook nog voor tochtstrips op strategische plaatsen. Je bent dan aan het besparen op energie zonder dat het je al te veel moeite kost. Ook kleine dingen leveren al een flinke besparing op. Douche bijvoorbeeld eens twee minuten korter dan je normaal doet. Of zet geen volle ketel water op als je maar één kopje thee wilt.