Wat te doen op de Veluwe

Wat te doen op de Veluwe

22 september 2021 Uit Door thefurtureisyours.nl

Op vakantie in Nederland kan je op veel plekken doen, en een van die plekken is de Veluwe. Een prachtig natuurgebied midden in eigen land. Wat wil je nog meer?! Of je nu alleen gaat, met je partner, met familie of met een vriendengroep, met of zonder huisdier en kinderen, er is voor iedereen wel wat te doen. 

Natuur

Natuurlijk is het meest voor de hand liggende om op de Veluwe te doen de natuur in gaan. En dat moet je ook zeker niet overslaan. Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes, die leuk zijn met zowel prachtig als wat minder goed weer. Je bent even helemaal weg van de drukte van het alledaagse leven. Je hoort de stilte, want in het bos is er geen herrie van de snelweg of de stad. Als je geluk hebt, kan je zelfs wild spotten. Zo veel geluk is daar trouwens niet eens voor nodig, want er wordt heel vaak wild gespot op de Veluwe. 

Hanzesteden

Rond de Veluwe liggen veel oude Hanzesteden die je kan bezoeken. Vanaf je “veluwe vakantiepark” ben je overal zo. Deze steden waren vroeger belangrijke handelscentra vanwege hun gunstige ligging aan de IJssel en Zuiderzee. Harderwijk, Elburg en Hattem zijn te bezoeken met zowel de fiets als auto via de (nog deels) oude handelswegen. Daar kan je door de oude, historische straatjes lopen of juist hippe conceptstores bezoeken. 

Kunst en cultuur 

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is er ook genoeg te doen, vooral als je van geschiedenis houdt. Bezoek prachtige kastelen en landgoederen of Paleis het Loo, waar de koninklijke familie vroeger lange tijd gewoond heeft. Je kan de stallen, koetshuizen en baroktuinen daar bekijken. Ook zijn er allerlei regionale musea in de omgeving te vinden. Niet te vergeten: de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. De Veluwe lag toen namelijk in de frontlinie. Mooi om daarbij stil te staan en te herdenken. 

Vakantie

Al met al genoeg activiteiten om een vakantie mee te vullen. En natuurlijk sluit je een dag lekker af met een borrel in een restaurant of in je eigen accommodatie. Er worden op de Veluwe een hoop heerlijke producten uit de streek geproduceerd en verkocht, en die zijn zeker de moeite waard om te proberen. Goed voor het milieu en lekker! Rust en natuur opzoeken, culturele activiteiten doen, historische stedentripjes maken, het is allemaal een optie en natuurlijk is het ook allemaal te combineren. Zo heb jij een topvakantie.