Ultieme luxe in de badkamer: een vrijstaand bad

Ultieme luxe in de badkamer: een vrijstaand bad

30 oktober 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

Vroeger zag je het heel veel: een vrijstaand bad in de badkamer. In de jaren ’70 en ’80 kwam daar verandering in. De schrootjes waren in opkomst en dus werd alles afgetimmerd.  Dit gaf niet echt een mooi resultaat, maar de mensen vonden het vooral praktisch erg fijn. Plus dat de hele badkamer nu in één kleur gemaakt kon worden. Gelukkig is het weer terug, een vrijstaand bad is nu het teken van ultieme luxe in de badkamer. Je kunt weer lekker lang liggen weken met een boek, zonder dat je aan een kant met je elleboog tegen de muur botst. Een vrijstaand bad is natuurlijk vooral geschikt voor de grotere badkamer.

Voordelen van een vrijstaand bad

Zoals ik hierboven al schreef is een vrijstaand bad vooral geschikt voor mensen die van lang badderen houden. Je stoot niet telkens je ellebogen tegen de muur als je een bladzijde omslaat. Ook is zo’n bad natuurlijk gewoon schitterend om te zien. Of je nu kiest voor een heel modern bad in hoogglans wit en met ronde vormen, of juist voor een vintage bad. En vrijstaand bad is altijd een aanwinst voor je badkamer. Zeker wanneer je nog een apart gedeelte hebt om in te douchen.

Nadelen van een vrijstaand bad

Zo’n bad neemt natuurlijk wat meer ruimte in dan een inbouwbad. Het moet, om volledig tot zijn recht te komen, vrij in de ruimte staan. Dat gaat niet zo gemakkelijk als je maar een kleine badkamer hebt. Hou er ook rekening mee dat je leidingen weggewerkt moeten worden in de vloer, je wilt er niet over struikelen! Ook is het douchen in zo’n bad niet echt handig. Je wilt wanneer je zo’n bad plaatst ook een aparte plek hebben om te douchen en daar moet je wel ruimte voor hebben. Een vrijstaand bad lijkt kwetsbaarder dan een gewoon bad, maar dat valt nogal mee. De materialen die tegenwoordig gebruikt worden zijn ontzettend sterk en stevig en absoluut bedoeld om in deze vorm gebruikt te worden.

Een oud vrijstaand bad

Wanneer je in een huis terechtgekomen bent waar al een vrijstaand bad stond, kun je met dat oude bad best leuke dingen doen. Je kunt het bijvoorbeeld verkopen als oud ijzer (dat levert mooi weer een bijdrage op voor je nieuwe badkamer), maar je kunt er ook een schitterende plantenbak van maken. Zeker wanneer het oude bad een leuk kleurtje heeft, is dat een aanrader.
Vrijstaand bad