De perfecte trainingslocatie? Zoek niet verder!

De perfecte trainingslocatie? Zoek niet verder!

5 april 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

Af en toe moet je er aan geloven: een trainingsdag. In sommige beroepen komt dat vaker voor dan in andere beroepen. Vooral in de verkoop, het onderwijs en de zorg zijn trainingen niet meer weg te denken uit het rooster. Het is dan fijn dat je die training in een keer kunt (laten) geven aan al je personeel. En daarvoor huur je natuurlijk een trainingslocatie. Dat werkt dan toch beter dan even een training in de bedrijfskantine. Op de trainingslocatie word je niet gestoord door mensen die zomaar binnen komen lopen. Je kunt je echt richten op de training. En dat is ook precies de bedoeling.

Verkooptraining op een trainingslocatie

Wanneer je bedrijf een nieuw product gaat verkopen is het handig om een uitgebreide verkooptraining te geven. Je medewerkers weten dan van de hoed en de rand. En kunnen je klanten de best mogelijke voorlichting geven. Een trainingslocatie afhuren is dan verstandig. Je wilt natuurlijk niet dat de concurrentie iets meekrijgt van jouw plannen. Door de training in een keer te geven en daarna snel met het nieuwe product te gaan werken, is de kans op lekken het kleinst. Ook voelen mensen zich veilig op een trainingslocatie. Omdat bij een training ook vaak rollenspellen komen kijken, is dat erg belangrijk. Ondertussen hoef jij je als werkgever nergens zorgen over te maken. De koffie en thee en de lunch is geregeld en wordt uitgeserveerd op afgesproken tijden.

Onderwijstraining op een trainingslocatie

Er verandert nogal eens wat in het onderwijs. Soms is het bijna niet bij te houden. Daarom worden er in het onderwijs veel trainingen gegeven. Deze training zou je gewoon op school kunnen doen, maar dan zorgt de omgeving misschien toch te veel voor afleiding. Een trainingslocatie is dan weer ideaal. Alle juffen en meesters bij elkaar kunnen veel van elkaar leren. Zeker als je diverse vestigingen bij elkaar zet. Zo raken mensen misschien uit hun comfortzone, maar dat is op een trainingslocatie helemaal niet erg. Niemand die je ziet.

Training in de zorg op een trainingslocatie

Training in de zorg lijkt een beetje overdreven. Maar ook (juist!) in de zorg blijft bijscholing erg belangrijk. Door deze trainingen op een trainingslocatie te geven, zorg je dat je een hele groep mensen tegelijk dezelfde informatie kunt geven. En daarmee kunt laten oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van een nieuw computersysteem. Voor de veiligheid van de patiƫnten is het wel belangrijk dat iedereen weet hoe het werkt.