Hoe digitaal ben jij? Kun je wel een cursus gebruiken?

Hoe digitaal ben jij? Kun je wel een cursus gebruiken?

21 januari 2019 Uit Door thefurtureisyours.nl

Je moet weer een of andere opdracht maken, maar je hebt er eigenlijk helemaal geen verstand van. Dan is het misschien slim om een Six Sigma Green Belt cursus te nemen, maar hoe vaak ga je het eigenlijk nog gebruiken? Alles gaat tegenwoordig wel digitaal, het is soms moeilijk om dit allemaal bij te houden. Zelfs de jeugd heeft er af en toe wel genoeg van gehad, en die zijn toch het meest digitaal van ons allemaal. Ja, het is soms een beetje overkill. Maar veel dingen zijn handig en ook makkelijk om digitaal te doen. Niet alles is zo ingewikkeld.

Neem bijvoorbeeld een wekker

Ja, een wekker is eigenlijk al niet echt meer nodig. Veel mensen zetten een wekker op hun mobiel, en laten die dan ’s nachts opladen op het nachtkastje. ’s Ochtends gaat dan de wekker, en ze kunnen gelijk zien of ze nog nieuwe berichten hebben. Dat is zo raar nog niet, waarom zou je zo’n vervelende wekker nemen als je gewoon een liedje kan instellen en daarmee wakker worden. En dit is nog maar een van de dingen die heus niet al te ingewikkeld zijn.

Een agenda, bijvoorbeeld

Wat is er nou handiger dan een agenda die jou gelijk een herinnering stuurt van wat jij moet doen of waar jij heen moet? Als je in plaats van een papieren agenda, die op je smartphone gebruikt, dan krijg je gelijk een melding als je die dag plannen hebt. Zo kun je het ook niet vergeten, omdat je eraan herinnerd wordt. Met een papieren agenda is het nog mogelijk dat je vergeet erin te kijken, of dat je hem kwijtraakt. En het komt maar weinig voor dat mensen hun smartphone kwijtraken, die gaat overal mee naartoe.

Niet alles is rocket science

Dat zijn nog maar twee voorbeelden, maar het laat wel zien dat echt niet alles heel ingewikkeld is om te begrijpen. Iedereen heeft wel z’n zwakke punten als het op digitale dingen aankomt. Want het zou heel wat zijn om het allemaal maar onder de knie te krijgen. Er is zoveel om te begrijpen en te onthouden, dat niemand het je ook kwalijk neemt als je niet van alles verstand hebt. Maar een aantal dingen zijn best makkelijk te leren door het een of twee keer te doen, of door bijvoorbeeld een cursus te nemen als je er echt nog niets van begrijpt. De digitale wereld is namelijk niet voor iedereen.