M.2 SSD: een nog betere SSD wordt de toekomst

M.2 SSD: een nog betere SSD wordt de toekomst

22 augustus 2018 Uit Door thefurtureisyours.nl

De allernieuwste M.2 SSD is recentelijk gelanceerd. Dit is een nieuwe SSD die nóg veel sneller is dan de SSD die we al kennen. Voor de instappers: een SSD is de snellere vervanger van de harde schijf in je computer. Nu is er dus een nog veel snellere variant: de M.2 SSD. In deze blog vertel ik je de voordelen van deze nieuwe technologie en waarom jij er een in je PC moet installeren.

Start alles sneller op

Het beste is om een M.2 SSD te nemen voor het opstarten van je PC en de programma’s. Naast de geïnstalleerde M.2 SSD neem je dan een harde schijf als opslag voor al je andere meuk zoals je foto’s en je documenten. Als je computer opstart, zijn er allemaal achtergrondprocessen die tegelijkertijd gaan lopen, de start up programma’s. Om dit te vergemakkelijken en sneller te laten gaan heb je het meeste aan een M.2 SSD zoals de Crucial SSD. Je computer start twee tot drie keer sneller op dan je gewend bent, met harde schijf of SSD. Niet alleen het opstarten van je Windows gaat dus sneller, met alle achtergrondprogramma’s. Ook het opstarten van programma’s zelf gaat veel vlotter. Dus als je veel zware programma’s gebruikt en je wilt dat je niet steeds hoeft te wachten voordat je van start kunt gaan, is een M.2 SSD ideaal.

Ook games gaan sneller

Deze is ook belangrijk. Met een M.2 SSD starten je games sneller op, en heb je meer responsiviteit in de game zelf. Dus niet alleen start de game aan het begin sneller, ook je loading screens worden korter omdat alle texturen en modellen sneller ingeladen kunnen worden. Geen haperende games of 10 minuten meer wachten voordat je je favoriete spel kunt spelen. Voornamelijk voor de loading screens tussen zones of levels in ga je heel veel verschil merken.

Een M.2 SSD gaat langer mee

Een M.2 SSD blijft langer snel dan een normale SSD, en al helemaal langer dan een normale harde schijf. En met een snelheid van 3500 max mb per seconde in plaats van 550 mb (normale SSD) of 150 mb (harde schijf) is deze keuze gauw gemaakt. Overigens is een deze een M.2 SSD helemaal niet duurder. Het is simpelweg de nieuwste technologie die tot uiting komt. Grijp de toekomst met deze nieuwe vorm van SSD voor je PC. Geniet van een fantastisch snelle computer die je favoriete programma’s en spellen laadt alsof het niets is. De toekomst is mooi.