Even lekker een andere cultuur opsnuiven

Even lekker een andere cultuur opsnuiven

20 februari 2019 Uit Door thefurtureisyours.nl

Zoals je weet staan lifestyle, gadgets en fashion voor de toekomst bij mij in het dagelijkse leven centraal. Ik ben echt van mening dat de ervaringen die jij opdoet, je vormen als mens. Daarom daag ik mezelf altijd uit om van tijd tot tijd nieuwe dingen te proberen. Hiervoor hoef je natuurlijk niet altijd de hoofdprijs te betalen. Met een beetje creativiteit en slim nadenken kun je op allerlei manieren nieuwe ervaringen opdoen. Zo ben ik onderlaatst even lekker een andere cultuur gaan proeven door op stedentrip te gaan. Even heerlijk er tussenuit en het alledaagse achter je laten.

Doorbreken van de sleur

Wij mensen zijn heel erg van routines. Wanneer we een bepaald ritme of dagplanning gewend zijn, dan houden we dat het liefst aan. Dat is voor een korte tijd helemaal prima. Houd je echter voor een lange periode dezelfde routine aan met hetzelfde ritme? Dan kom je terecht in die gevreesde ‘dagelijkse sleur’. Daarom daag ik mezelf altijd uit om nieuwe dingen te proberen. Dat is niet alleen goed voor mijn mentale gesteldheid, het is tevens goed voor je hersenen. Wanneer je namelijk altijd hetzelfde doet, dan sla je de dingen die gebeuren minder goed op. Zo is uit onderzoek gebleken dat je helemaal niet meer de weg naar werk vanochtend heb opgeslagen. Als je altijd dezelfde route neemt, dan rijd je op een gegeven moment op de automatische piloot.

Nieuwe omgeving, nieuwe indrukken

Door een weekendje weg te gaan, een vakantie te plannen of een stedentrip te boeken kun je eenvoudig al wat meer pit aan je leven toevoegen. Je forceert jezelf namelijk om uit de vertrouwelijke omgeving te stappen en nieuwe indrukken op te doen. Zeker wanneer je terecht komt in een andere cultuur worden je hersenen even goed wakker geschud. Daarom ben ik dus laatst lekker op stedentrip geweest. Ik ben expres niet naar een bekende Europese stad gegaan. Persoonlijk was ik er aan toe om echt even ergens compleet anders naar toe te gaan. Ik wilde echt een totaal andere omgeving zodat ik lekker veel dingen kon ontdekken, leren en aanschouwen.

Bijzonder land leren kennen

Ik moet toegeven, ik had enige moeite met het uitzoeken van de bestemming voor mijn stedentrip. Mijn budget was namelijk niet al te groot, dus ik werd wel beperkt tot Europa. Tot mijn ontdekking zijn er nog genoeg landen (en dus steden) die ik nog helemaal niet ken. Zo besloot ik uiteindelijk een stedentrip naar Riga te boeken. Riga ligt in Letland, een land waar ik echt nog nooit geweest ben. Bovendien wist ik voor vertrek bar weinig over dit kleine landje in het noordoosten van Europa. Ik heb drie woorden om mijn stedentrip te beschrijven: het was geweldig! Tijdens mijn dagen daar heb ik het bijzondere land op een unieke manier leren kennen. Echt een aanrader! Daarom heb ik besloten om mijn volgende uitje, vakantie of stedentrip te boeken naar een land waar ik tevens vrijwel niets over weet. Alleen dan kun je pas echt een nieuwe cultuur opsnuiven.