Tijd voor een huisrenovatie

Tijd voor een huisrenovatie

7 januari 2019 Uit Door thefurtureisyours.nl

Je kent het wel, je zit weer in die zelfde woonkamer met dat zelfde bankstel en die saaie vloer gemaakt van lelijk oud zeil waar je eigenlijk liever niet heel de dag tegen aankijkt omdat je ook wel eens vrolijk de dag door wil komen. Dan is het toch echt een tijd voor om je huis te renoveren. Je denkt, net als ik voordat ik begon, dat een renovatie een grote ingreep is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Ik zal je uitleggen waarom een huis renoveren geen grote ingreep hoeft te zijn waarbij je huis weken lang onbewoonbaar wordt. Een huisrenovatie plan je namelijk tot in de puntjes! Maar om een zo een renovatie tot stand te laten komen heb je eerste en professional nodig die alles weet van klussen. Een echte klusser dus! Ik zal je als eerst in dit blog vertellen waar je het beste zo een professional kan vinden daarna vertel ik je waarom een huisrenovatie niet per se een grote ingreep hoeft te zijn.

Een echte klusser vinden!

Een klusser vindt je door zorgvuldig te werk te gaan. Je wil namelijk geen klusser aannemen die uiteindelijke slecht werk gaat afleveren. Dus ga op zoek naar een website waar klussers kunnen aantonen dat zij goed werk hebben geleverd doordat zij reviews hebben ontvangen van klanten. Zo kan je zelf bepalen of een klusser bij jou job past of niet.

Huis renoveren? Plan alles tot in de puntjes!

Je moet goed bepalen wat je gaat renoveren in je huis. Wat past er allemaal binnen het budget? Dit moet goed worden afgestemd met de klusser die te werk gaat in je huis. Maak als eerste stap een lijst met dingen die je wil laten renoveren in je huis. Van belangrijk en urgent tot minder belangrijk. Daarna stem je met de gekozen klusser af hoeveel elk onderdeel van je lijst gaat kosten. Zo kan je bepalen of je genoeg budget hebt om een aantal dingen van je lijst af te werken. Wanneer je hebt bepaald wat je gaat laten renoveren door de klusser is het verstandig om een planning te maken. Je wil immers niet te lang in een verbouwing zitten. Dit is rumoerig en zet je dagelijks leven even op stelten. Daarom is het handig om de klusser te vragen hoelang hij bijvoorbeeld bezig is met een woonkamer renovatie zodat je zo per onderdeel kan bepalen hoeveel dagen je geen gebruik kan maken van een bepaald onderdeel van je huis.

Plan je renovatie op een goede manier en je zult verstelt staan van het resultaat. Het geeft toch een heerlijk gevoel om in een mooie nieuwe omgeving te zitten?