Glucosamine: interessanter dan dit kan bijna niet

Glucosamine: interessanter dan dit kan bijna niet

20 september 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

‘Een blog over interessante dingen’, dat is glucosamine wel. Het is tegenwoordig een veel gehoorde term, en dat is niet voor niets. Er zijn veel voordelen rondom dit middel, zeker voor mensen op middelbare leeftijd. Zeker voor vrouwen op middelbare leeftijd. Hier lees je waarom.

Glucosamine zorgt voor een gezonder en veiliger leefstijl

Waar is glucosamine eigenlijk voor? Wat is het? Het is een voedingssupplement die het kraakbeen helpt versterken. Omdat veel mensen op een gegeven moment last krijgen van gevoelige gewrichten, kan glucosamine een oplossing zijn om je niet te laten beperken.

Gewrichten heb je nodig, gebruik ze!

Hedendaags werken meer mensen op kantoor dan in de bouw. Kantoormensen zitten heel veel en gebruiken hun lichaam om hun hoofd te verplaatsen van de ene naar de andere vergaderruimte. Mensen in de bouw gebruiken juist hun lichaam erg veel: zware dingen tillen, boven je hoofd uitreiken en klimmen en klauteren. Natuurlijk is de ene baan niet beter dan de andere, maar er is wel een verschil in gewrichtsbelasting.

Daar waar de mensen op kantoor werken, gebruiken hun spieren en gewrichten waarschijnlijk te weinig – waardoor het gaat irriteren. Maar waar mensen in de bouw werken, worden spieren en gewrichten misschien overbelast – waardoor dat ook gaat irriteren. Glucosamine helpt om de irritatie en verstijving te verhelpen.

Waar je ook werkt, glucosamine is de held

Het maakt dus niet uit wat je doet, op een gegeven moment verslijt kraakbeen gewoon. Glucosamine helpt bij het herstel, aanmaak en preservatie van kraakbeen, zodat het verslijten van onder andere gewrichten wordt beperkt. Het voedingssupplement helpt dus je lichaam gezond te worden (en te blijven).

Vitaminesupplementen vooral voor 50+ vrouwen gebleken

Nogmaals: iedereen krijgt te maken met het verslijten van het lichaam. Geen enkele veertiger is als hoe hij op z’n twintigste was, en geen enkele tachtiger is als hoe hij op z’n zestigste was. Toch is er een verschil in inname van voedingssupplementen. Glucosamine heeft vooral de voorkeur bij 50+ vrouwen. Juist in die categorie is het percentage gewrichtsslijtage hoger gebleken dan bijvoorbeeld jongere mensen, of mannen. Een blog over interessante dingen: leef gezond.