De flat cap is terug van weggeweest!

De flat cap is terug van weggeweest!

6 september 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

Oorsprong van de flat cap.

Wie kent hem niet, de flat cap. De iconische pet is beroemd geworden door Noord-Amerikaanse en Europese mannen en jongens in de vroege 20ste eeuw. Veel mensen denken dat deze caps alleen door nieuwsboys werden gedragen en mensen uit de ‘’lagere’’ werkende klassen zoals veel bioscoopfilms impliceerde. Maar niets is minder waar, deze flat caps werden gedragen door mensen uit verschillende lagen van de samenleving.

 

De flat cap: de modetrend van 2018?

De flat cap neemt snel in populariteit toe. De hipsters zorgde voor de introductie van deze iconische pet. Nu vind de flat cap ook zijn weg naar het algemene publiek. Dit komt mede doordat de flap cap erg veelzijdig is. Zo komt de pet goed tot zijn recht bij een zomerse outfit. Maar ook kan deze worden gedragen bij een pak wanneer je op weg bent naar een zakelijke meeting.

Niet alleen de gewone man, maar ook sterren hebben de flap caps reeds gevonden. Zo lieten Driss Elba, Jon Ham en zelf Leonardi DiCaprio zich trots fotograferen met hun nieuwe mode accessoire. Al is de populariteit niet alleen te danken aan de sterren.

Iedereen weet dat in de welbekende Netflix serie: Peaky Blinders veelvuldig flat caps worden gedragen. Het is hierom natuurlijk niet gek dat de populariteit van de flat cap hierdoor enorm toenam. Hoeveel vraag je, je af? Met maar liefst 83%! De BBC heeft zelfs al bekend gemaakt dat er een nieuw seizoen in de maak is. Hierdoor zal de populariteit in 2018 alleen maar toenemen.

 

Kies de flat cap die past bij jouw identiteit.

Er zijn enorm veel soorten flap caps, kijk maar eens op deze site.  De caps variëren enorm is materiaal. Zo zijn er wollen, katoenen, linnen  en leren caps. Maar ook de keuze om er 1 met een flat cap te nemen of niet is soms lastig.  Je hebt daarnaast ook nog keuze uit een effen kleur of een cap met een patroon. Zoals je al ziet is de keuze reuze. Handig is dat je altijd een geschikte cap hebt bij jouw outfit!