Dankzij deze vaccinaties kan je zonder zorgen een verre reis plannen

Dankzij deze vaccinaties kan je zonder zorgen een verre reis plannen

19 juli 2022 Uit Door thefurtureisyours.nl

Wanneer je op vakantie gaat kan het soms handig zijn om te kiezen voor een vaccinatie. Als je een verre reis gaat maken kan je namelijk te maken krijgen met ziektes die we in het westen van Europa niet meer gewend zijn. Hierdoor is het dus mogelijk dat je een virus of andere infectie oploopt in een ver land tijdens de vakantie. Aangezien het lichaam niet gewend is aan deze ziektes kan je daar op een vervelende manier ziek van worden. Tijdens een reis zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het voor sommige reizen aan te raden om te kiezen voor een bepaalde vaccinatie. Hierdoor bescherm je jouw lichaam tegen deze ziektes waardoor je zonder zorgen kan gaan genieten van de reis en de vakantie. 

 

Hepatitis A 

Er zijn veel soorten ziektes die je in het buitenland kan oplopen. Het is dan ook goed om te bekijken naar welke regio je precies op reis gaat. Een van de virussen die je kan opzoeken is hepatitis A. Je wilt hier tijdens een reis niet mee te maken krijgen, want je zal flink ziek kunnen worden. Hepatitis A is een ontsteking in de lever. Daardoor kan je dus vervelende klachten krijgen door deze ontsteking. Wanneer je bijvoorbeeld in aanraking komt met vervuild water is de kans aanwezig dat je het virus op kan lopen. In gebieden als Azië en Afrika is de kans een stuk groter dat je met hepatitis A te maken gaat krijgen. Door te kiezen voor een hepatitis A vaccinatie kan je geen last krijgen van deze ontsteking. Hierdoor voorkom je dus dat je te maken krijgt met griepverschijnselen en geelzucht. 

 

Meningokokken

Een andere ziekte die je in het buitenland zou kunnen oplopen is meningokokken. Dit is tevens een virus dat zal zorgen voor een infectie. Deze infectie vindt echter plaats bij het hersenvlies. Een hersenvliesontsteking is zeker niet iets waar je op zit te wachten tijdens een vakantie. Daarom is het verstandig om jezelf hiertegen te beschermen. Een meningokokken vaccinatie volwassenen is een goede optie wanneer je niet beschermd bent tegen dit virus. Dankzij de vaccinatie bescherm jij jezelf tegen de vervelende gevolgen van deze ontsteking. Zo kan je onder andere te maken krijgen met hoge koorts, nekstijfheid en rode puntjes onder de huid. Hierbij kan het dus ook zo zijn dat je te maken hebt met bloedvergiftiging door de ziekte. Dit wil je dan ook zeker voorkomen met de hulp van een vaccinatie.