Beleggen in goud, bescherm uzelf tegen inflatie

Beleggen in goud, bescherm uzelf tegen inflatie

20 november 2017 Uit Door thefurtureisyours.nl

Een van de meest betrouwbare manieren om uw vermogen te behouden is om het te beleggein in goud. De goudprijs is namelijk al jaren zeer stabiel gebleven, en is daardoor is het beleggen in goud als een van de meest rendabele en veilige opties geworden. Tot vandaag de dag is de waarde van de dollar niet gekoppeld aan de goudprijs waardoor er nog steeds ongedekt geld geprint kan worden. Daarnaast is de waarde van uw geld, dat vele van u op de bank heeft staan, niet vastgesteld en fluctueert enorm. Voornamelijk door alle economische en politieke verandering. Zo is de koopkracht van onze geld met meer dan 50% afgenomen, terwijl edelmetalen juist hun koopkracht behouden.

Waarom beleggen in goud?

Goud wordt gezien als een van de meest waardevolle edelmetaal, en kan overal als betaalmiddel gebruikt worden. Dit komt omdat het deels zeldzaam is en deels een grote vraag naar is, en maar weinig aanbod is. Goud is iets fysieks en zal daarom ook altijd een waarde blijven behouden. Daarnaast is bijna 100% van het geschatte goud ter wereld gedolven, wat dus betekent dat er niet meer gemaakt kan worden, wat zich daarom weer beschermt tegen de inflatie. Omdat geld bijgedrukt kan worden en geen waarden heeft buiten de EU kan de inflatie wel hoger worden.

Goud vs. Zilver

Een andere waardevolle edelmetaal is zilver. Echter een van de grootste verschillende tussen goud en zilver is de prijs, zo wordt goud vrijgesteld van btw waar zilver dat niet wordt. De reden hiervoor is dat zilver veel gebruikt wordt in de industrie, omdat het goed geleidt. Je ziet zilver daarom vaak in elektronica maar ook in ziekenhuizen vanwege de antibacteriële werking. Hierdoor wordt er 21% btw bovenop verrekent, wat niet particulier mag worden teruggevorderd. Wilt u de aankoopbedrag terug krijgen, dan zal eerst de zilverkoers met 21% moeten stijgen. Hierdoor is het slimmer om voor zilveren munten zoals de maple leaf te kopen, omdat deze verhandeld worden met een margeregeling. Daarnaast staat de prijs voor zilver erg laag, terwijl goud als zo’n 65x duurder is geworden.
Door de crisis in 2008 is de geldhoeveelheid enorm toegenomen, waardoor er continue geld wordt gepomt in het systeem om de economie draaiend te houden. Dit soort maatregelen hebben in het verleden al een keer inflatie als consequentie gehad, het prijspeil stijgt en de koopkracht van geld neemt af. Doordat goud niet bijgedrukt kan worden is beleggen in goud hierdoor een van de meeste geschikte methoden om uw vermogen te beschermen tegen de inflatie en behoudt u uw koopkracht.
Wilt u meer informatie over beleggen in goud, over de goudkoersen en prijzen? Neem dan eens een kijkje op The Silver Mountain.