Belangrijke tips voor fotografie

Belangrijke tips voor fotografie

27 november 2018 Uit Door thefurtureisyours.nl

Fotografie. Het kan een hobby zijn maar ook je baan. Vele beginnen met fotografie als hobby omdat ze het leuk vinden om te doen, maar je moet er wel een beetje oog voor hebben. Maar hoe begin je nou met fotograferen? Hier komen een aantal dingen bij kijken. Hier een aantal tips die je helpen bij het beginnen met fotograferen.

Apparatuur

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je camera niet zorgt voor een goede foto. Hoe duur je camera dan ook wel niet is, het is niet het belangrijkste. Je moet van tevoren ook weten wat je wil gaan fotograferen en wat jouw invalshoek is. Toch is het moeilijk om een foto te schieten zonder camera dus moet je je hier wel in verdiepen. Onthoudt dat de camerabody zelf niet veel betekent. De lens die hierop zit daarentegen is wel belangrijk.

Merken zoals Canon en Nikon kennen we allemaal natuurlijk wel en deze merken bieden ook in hun assortiment speciale fotocamera’s aan. Een goede SD kaart is dan wel weer belangrijk. Kan je je voorstellen hoe vervelend het is als je aan het fotograferen bent en je camera vol zit? Een goede SD kaart kan dit voorkomen. Een SD kaart kan ook snel kapot gaan, behalve als je kijkt naar kwaliteit.

Techniek

Elke camera heeft zijn eigen mogelijkheden. Denk aan sluitertijd, inzoom, diafragma, iso, witbalans, etc. Dit zijn aspecten die je kunnen helpen bij het maken van een mooie foto. Je leert dit het beste door dit stap voor stap te ervaren. Leer zelf welke techniek je voor welk effect nodig hebt.

Compositie

Compositie is tot nu toe het belangrijkste onderdeel wat we behandeld hebben. Voor welke instelling je ook kiest, de compositie van je foto kan heel veel doen. Maar wat is compositie nou eigenlijk? Het is de manier waarop je jet beeld genomen hebt. Vanuit welke hoek maak je je foto? En heb je specifiek voor deze hoek gekozen, of heb je dit onbewust gedaan?

Als je een bepaald onderwerp wilt fotograferen, zorg ervoor dat je dit onderwerp niet in het midden op de foto neemt. Let op de elementen op de achtergrond van je foto. Zijn er veel mensen te zien? Ligt er veel afval wat de foto kan verstoren? Rekening houden met welk uitgangspunt je je foto maakt is belangrijk. Zeker als je een album met foto’s aan het creëren bent met hetzelfde thema. Hier kan je bijvoorbeeld de regel-van-derden voor gebruiken. Dit houdt in dat je het beeld zowel horizontaal als verticaal in drie vlakken verdeeld. Hierdoor hou je dezelfde hoogte aan.

Dingen zoals je camera stilhouden, je instellingen checken voordat je aan de slag gaat en de nabewerking van de foto zijn vanzelfsprekend. Dit is iets wat je onder controle moet krijgen en dat leer je vanzelf.